Бизнес
петък, 20 октомври 2017 г.
Broadcom_logo

Kомпанията Broadcom с нов чип за по-голяма точност на GPS

01.10.2017 15:46 0
   

Точността на GPS позиционирането с помощта на смартфони ще бъде подобрена драстично с нов чип на компанията Broadcom, който бе представен на форума ION GNSS+ в Портланд.

GPS чипът Broadcom BCM47755 има потенциал да повиши точността на позициониране до сантиметри, като се възползва от възможностите на системата Galileo E1/E5, съобщи разработчикът. Чипът е двубандов, съчетавайки GPS сигнали на честоти L3 и L5, благодарение на което е по-точен от съществуващите решения.

Никога досега подобна технология не е използвана в комерсиалните GPS чипове, ориентирани към масовия пазар, камо ли в смартфоните. Освен повишена точност, двубандовото решение ще позволи нормално функциониране на услугите за навигация в гъсто застроени градски райони

Очаква се GPS чипът Broadcom BCM47755 да намери приложение в някои смартфони, които ще излязат на пазара още в началото на 2018 година. Не се съобщава дали новата технология ще оскъпи устройствата.

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео