Бизнес
петък, 20 октомври 2017 г.
images

Издателите ще избират броя на статиите с безплатен достъп

06.10.2017 11:51 0
   

Google обяви, че новинарските уебсайтове с абонаменти вече няма да са задължени да предоставят на потребителите по три безплатни статии на ден или да са изправени пред по-малка яснота по отношение на резултатите от търсенето, като отпуска правилата си след оплаквания от медийни гиганти като News Corp.

През последното десетилетие политиката на Google за “първият клик е безплатен” спомогна да се гарантира, че неабонираните потребители няма да бъдат изтикани от тези, които плащат за абонамент, когато кликнат върху новинарски статии от търсенията.

Google, най-голямата част на холдинга Alphabet Inc, твърди, че безплатните проби ще доведат до увеличаване на абонаментите.

От днес Google ще позволи на издателите да избират броя на статиите с безплатен достъп и да правят “гъвкава подборка”, която замества досегашната система, според която издателите трябваше да да предлагат минимум три безплатни статии дневно, преди да насочат читателя към линк за абонамент.
Сега издателите ще могат да не дават достъп на сърфиращите из интернет до нито едно безплатно съдържание, ако пожелаят, пояснява Google./news359

 

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео