Свят
петък, 20 октомври 2017 г.
download

Русеф: Венецуела разполага с едни от най-големите запаси на нефт в света

07.10.2017 12:24 0
   

„Вашингтон отдавна проявява повишен интерес, защото в Латинска Америка, в тази част на света и дори в контекста на глобалното производство на петрол, Венецуела може да се похвали с едни от най-големите запаси на нефт в света. Венецуела е достатъчно богата страна, има плодородни почви”, коментира бившия президент на Бразилия Дилма Русеф.

Русеф подчерта, че Венецуела е много важна страна за международния геополитически ред.   По думите й, от времето на управлението на бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва, както и по време на нейния мандат голямо значение е придавано на „латиноамериканските съседи” и са създавани пространства за многостранен диалог – „УНАСУР (Съюз на южноамериканските държави) и  CELAC (Общността на Латиноамериканските и карибските държави) в допълнение към МЕРКОСУР, който вече е съществувал”.

„Ние приехме и поканихме Венецуела да участва и непосредствено след преврата (в Бразилия), те я изключиха, тъй като в Аржентина на власт дойде (Маурисио) Макри”, отбеляза Русеф. /news359

Бразилия/Бразилия

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео