Бизнес
петък, 20 октомври 2017 г.
amazon-google

Нова технологична война- този път между Google и Amazon

08.10.2017 11:46 0
   

Дълги години една от големите битки при технологичните компании беше Microsoft срещу Apple. След това – Samsung срещу Apple, Apple срещу Google. Сега се заражда нова голяма битка, съобщава онлайн изданието BusinessInsider – Google срещу Amazon за това коя компания ще господства в интернет.

На пръв поглед Google и Amazon нямат много общо дейностите си, но всъщност имат доста повече допирни точки от очакваното. Освен това, може дори по-важно – идеите им за развитието на интернет в бъдеще са доста сходни.

Какви са досегашните сходства на компаниите накратко: те разработват и предлагат свои смартфони, а Amazon има и таблети и популярния четец Kindle. Освен това имат доста голямо участие в разпространението на онлайн музика, видео, книги. Google прави това чрез Play Store и музикалните си услуги, а Amazon – чрез абонамента Prime. Освен това Amazon активно инвестира в създаването на съдържание.

Наскоро се появиха и първите публични искри между двете компании. Google спря поддръжката на YouTube за едно от умните устройства от серията Echo на Amazon, което има дисплей, използва Alexa и позволяваше гледане на видео от онлайн портала. Компаниите си размениха обвинения, че си пречат и не изпълняват правилата на продуктите. В крайна сметка обявиха, че ще преговарят отново и ще се опитат да решат спора./news359

Ню Йорк/САЩ

 

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео