България
сряда, 19 септември 2018 г.
горанов

Горанов: Аз и ГЕРБ се разграничаваме от поведението на Антон Тодоров

09.10.2017 12:00 0
   

„Антон Тодоров не е толкова елементарен и не би си позволил в ефир да изкаже подобна заплаха. Подобни заплахи не се правят в ефир. Така или иначе, подобна позиция е неприемлива и не мога да го защитя. Аз и ГЕРБ се разграничаваме от поведението му в ефира онази сутрин. Не съм разговарял с Тодоров. Гледах и неговото участие, и това на Валери Симеонов.  Не ме наведе на мисълта, че има такова рязко противопоставяне, каквото в момента обсъждаме”, каза Владислав Горанов и изказа разочарование, че той е финансов министър и вместо да коментира как България е четвърта по икономически растеж в Европейския съюз за 2016 г., трябва да говори по подобни теми. „Дебатът се измества”, заяви Горанов.

“Следващата година ще има над 700 млн. лв. повече средства за персонал за всички сектори,  почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение. Сектор „Сигурност”, секторът, свързан със средното образование… С колегите Каракачанов и Радев ще обсъдим едно диференцирано увеличение, което да засегне полицаите на терен. 55 млн. лв. повече разходи за персонал, боравя с номинални стойности”, уточни той.

„Бюджетът ще е готов в срок – не по-късно от 30 октомври. Ще има пари и за хляб, и за пътища, и за зрелища”, заяви Горанов.  Министърът на финансите коментира и изказването на премиера Бойко Борисов за шуробаджанащината на различни нива във властта, в което бе спомената и съпругата му.

„Съпругата на финансовия министър Владислав Горанов беше в министерството много преди него. И той я уволни, защото има конфликт на интереси. И тя седи вкъщи, киселее, нервира се, сърди се”, отбеляза миналата седмица пред медиите Борисов. /news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео