Здраве
петък, 20 октомври 2017 г.
малария

Учени със силен напредък в борбата с маларията

09.10.2017 11:39 0
   

Използвайки генетично модифицирана мая за печене на тестени изделия, учени успяха да открият лесен начин за създаване на артемизин – едно от най-важните лекарства в борбата с маларията.

Миналата година екипът на д-р Си Джей Падън обяви, че вече е успял да ферментира модифицираната мая, така че да получи аморфадеин, който е предшественик на артемизинова киселина. При новото си изследване, те подобрили силата на аморфадеина и след това открили начин за превръщане на артемизиновата киселина в артемизин.

В резултат на това поситжение процесът по серийното производство на артемизин може да бъде ускорен значително. В последните години лекарствата, базирани на артемизин, се превърнаха в основно средство за борба с паразитите, пренасящи малария. За съжаление обаче настоящият процес на производство на артемизин изисква отглеждане на специално растение в продължение на месеци, премахването и изсушаването на листата и извличането на веществото. В същото време дългият процес, високата цена на суровите ресурси и липсата на достатъчно производители правят производството на лекарството скъпа и несигурна инициатива./News359

Ню Йорк/САЩ

 

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео