Гласът на обществото
петък, 20 октомври 2017 г.
pavlova-bgnes

Павлова: Всички сме наясно, че Европа утре ще бъде такава, каквато я изградим

10.10.2017 14:04 0
   

„Всички сме наясно, че Европа утре ще бъде такава, каквато я изградим всички ние днес. За да можем да изградим Европа такава в каквато искаме да живеем, трябва да сме уверени, че тази отговорност е тежка, но само заедно и единно можем да го направим. Неслучайно избрахме за свое мото на председателството „Съединението прави силата“. То е валидно повече от всякога. За всички нас Западните Балкани са една важна тема, едно буре с барут, което не трябва да оставим да тлее географски в Европа, дълги години пренебрегвани“, коментира Лиляна Павлова.

Тя подчерта, че нямаме намерение и право да даваме фалшиви обещания, но в същия момент като държава, извървяла нелекия път към присъединяването, можем да кажем, че имаме научени уроци от 10-те години членство в ЕС.

„Трябва да бъдем искрени към Западните Балкани. Те очакват дата, не можем да обещаем дата утре. Не можем да кажем, че в рамките на 6-те месеца на българското председателство ще сменим дневния ред на Европа. Целта е да дадем честен и обективен план за действие на всяка една от държавите спрямо нейния напредък, прогрес или проблемите, които има все още в нея. Искаме да работим и с всяка държава поотделно“, каза още Лиляна Павлова./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Stela: Малка България се съобразява с големите братя, така, че не съдете никого, просто ние сме изпълнители, защото на всеки му ...

читател: Те са част от престъпния апарат, който води народа към гибел. Язък!

Garo: Може да има и такива, но живеем в материален свят и всичко минава през призмата на парата, което води до ...

Damyanov: Няма как да се случи това без разпореждане на държавата. Те са едни изпълнители

иво: Абсурд. По скоро си изпълняват служебните задължения

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео