Бизнес
неделя, 22 юли 2018 г.
download

Intel разполага с тестов образец на 17-кубитов свръхпроводящ процесор

12.10.2017 13:14 0
   

Intel разполага с тестов образец на 17-кубитов свръхпроводящ процесор за квантови изчисления, който преминава изпитания в изследователския център QuTech – холандски партньор на компанията.

Иновативният квантов чип се отличава с уникален дизайн, който повишава производителността и същевременно намалява брака в процеса на производство.

Според Intel, структурните елементи на квантовия компютър, кубитите, са много крехки и могат да работят само при екстремно ниски температури – 20 миликелвина, или 250 пъти по-студено, отколкото в открития космос. По тази причина квантовият чип се нуждае от специална опаковка, която да предотвратява загубата на данни.

Разработчиците на Intel в Орегон и Аризона са намерили начин да създават 17-кубитов чип с архитектура, която осигурява надеждна работа при по-високи температури и същевременно намалява нивото на радиосмущения между кубитите./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео