Бизнес
вторник, 16 октомври 2018 г.
download

Intel разполага с тестов образец на 17-кубитов свръхпроводящ процесор

12.10.2017 13:14 0
   

Intel разполага с тестов образец на 17-кубитов свръхпроводящ процесор за квантови изчисления, който преминава изпитания в изследователския център QuTech – холандски партньор на компанията.

Иновативният квантов чип се отличава с уникален дизайн, който повишава производителността и същевременно намалява брака в процеса на производство.

Според Intel, структурните елементи на квантовия компютър, кубитите, са много крехки и могат да работят само при екстремно ниски температури – 20 миликелвина, или 250 пъти по-студено, отколкото в открития космос. По тази причина квантовият чип се нуждае от специална опаковка, която да предотвратява загубата на данни.

Разработчиците на Intel в Орегон и Аризона са намерили начин да създават 17-кубитов чип с архитектура, която осигурява надеждна работа при по-високи температури и същевременно намалява нивото на радиосмущения между кубитите./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео