Бизнес
събота, 18 август 2018 г.
images

Nvidia лансира интересен проект Isaac за виртуална реалност

15.10.2017 13:34 0
   

Новата виртуална среда Holodesk на Nvidia може да се ползва за обучение на изкуствен интелект, наред с основното си предназначение за съвместно проектиране на материални обекти и обучение на работниците в заводите за работа с ново оборудване.

Nvidia лансира проект Isaac – виртуален симулатор, който позволява на роботи, действащи на основата на машинно обучение, да ускорят многократно изпълнението на прости физически операции – например сортиране и монтаж на детайли на конвейер.

В момента заводските роботи се програмират с алгоритми, в резултат на което подготовката за последователност от операции отнема сравнително дълго време. Този подход е удачен при пускане на изделия в големи партиди, но не е ефективен при изпълнение на малки поръчки. От друга страна, обучението на роботите с помощта на невронни мрежи може да бъде още по-продължително и дори рисковано, когато става въпрос за големи машини.

Именно тези проблеми елиминира предварителното обучение на роботите във виртуална среда, където скоростта е ограничена единствено от изчислителната мощност на GPU масива. Получената с помощта на Isaac програма след това се зарежда в паметта на реалния робот./News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео