България
понеделник, 24 септември 2018 г.
768x432

Бойко Борисов: Сега ние сме на критичните 6 % безработица

17.10.2017 13:22 0
   

„Има много неща, които когато се приключат или дадат добър резултат престават да бъдат интересни или да бъдат новини, без да се оценява трудът на хората в тях. Когато преди 2 години поехме управлението контрабандата на цигари беше 34% и всички компании искаха да напускат България, а бюджетът се пълнеше с по около 2 млрд. лв. по- малко. Сега по техните данни, нищо общо с тази статистика няма правителството, тя е под 7, дори към 6%. Смятайте 30% като се умножи по мита и акцизи колко милиарда на година пари са отивали в черния сектор. Не може да си представите какви усилия са били да събера на едно място данъчни, митници, ДАНС, полиция, прокуратура, ГДБОП. По този начин дойде резултатът“, каза премиерът Бойко Борисов.

„Облекчаваме по всякакъв начин, особено за туризма, да се взимат работници от Украйна, Беларус, Молдова, а всъщност нашите българи отиват във Франция, в Италия там да работят – готвачи ,сервитьори, камериерки. Можем ли да си направим така заплатите. Не е голяма разликата, особено при тези толкова печеливши бизнеси, които имаме и да си останат българите тук?“, попита Борисов и заяви, че може със сигурност.

„Сега ние сме на критичните 6 % безработица. В общи линии това са голяма част от тези 6 % са хора, които не искат да работят. Имаме абсурдна социална политика. Плащаме за всичко и навсякъде“, обясни премиерът.

„Около 10 хил. деца чрез тази мярка към семействата, която приложихме, влязоха повече в училища тази година. Те щяха да останат неграмотни. Сега продължаваме, защото се оказа, че миналата година има такива, които не са влезли в училище“, добави той./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео