Гласът на обществото
понеделник, 20 август 2018 г.
download (6)

Цачева: Противодействието с корупцията не дава достатъчно ефективни резултати

18.10.2017 12:40 0
   

“Противодействието с корупцията не дава достатъчно ефективни резултати. В това се обединихме всички участници. Имаше подобни изводи в почти всички доклади. Затова доказахме необходимостта от създаването на нов закон”,  заяви  правосъдният министър Цецка Цачева относно консултативния съвет при президента вчера.

Постигнахме максимален консенсус по всички тези, които бяха изложени. В този момент в НС има внесени два отделни законопроекта. Консултативният съвет със сегашното становище е закъснял във времето. Господин Радев държа да кажа, че подчерта, че не иска да взима страна”, каза тя.

“Обединихме се по необходимостта за комплексен подход и мерки – разкриване, разследване, противодействие. Тези фази няма как да бъдат в един закон. Те трябва да са в различни закони”, добави Цачева.

“Юристите и хората, които се занимаваме с точните съдържания на определени понятия знаем какво е корупция и какво е корупционно престъпление, има разлика. Корупцията има различни форми на проява, някои от тях излизат извън рамките на престъпното действие. Не всяко нарушение е престъпление”, каза Цачева./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео