Гласът на обществото
неделя, 19 август 2018 г.
Захариева Ние сме в Европа и не се чувстваме в периферията

Захариева: Ние сме в Европа и не се чувстваме в периферията

22.10.2017 13:10 0
   

“Не мисля, че ЕС ще се разпадне. Защото ЕС и демокрацията не са необратим процес, но ние трябва ежедневно да се борим за тях. Ние забравихме какво беше преди 10 години”. Това заяви външният министър ” пред Нова телевизия.

“Ние сме в Европа, в ЕС и съвсем не се чувстваме в периферията. В крайна сметка ние имаме доста сериозен напредък за Шенген. Доверието в България се повишава”, посочи още Захариева.

“Факт е, че България се справи най-добре с опазването на външната граница, въпреки че не сме в Шенген. Аз много добре си спомням какво беше 2013-2014 г. какъв беше натискът. Влизаха по няколкостотин души по времето на кабинета “Орешарски”, поясни Захариева.

Аз не се чувствам във война с президентската институция. Но от време на време се усеща някакво напрежение. Но си мисля, че в разговор и диалог нещата могат да се изчистят. И ние поддържаме диалог, премиерът също с президента. Факт е, че по време на заседанието на Консултативния съвет наистина имаше едно много нормално отношение и много нормален разговор. Повярвайте ми, при предишен президент, когато бях част от администрацията, доста по-невъзпитани и груби реплики съм чувала”, подчерта Захариева./news359

София/България

 


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео