Бизнес
неделя, 19 август 2018 г.
partner-logo-daimler

Daimler AG работи по самоуправляеми снегорини за летищата

25.10.2017 12:18 0
   

Немският концерн Daimler AG работи по нов проект за автономни превозни средства. Става въпрос не за пътнически автомобили, а за специализирана тежка техника, в частност – самоуправляеми снегорини за летищата.

Идеята на Daimler AG е да замени напълно рутинното почистване на пистите от сняг и лед с роботизирани машини. Така ще бъдат намалени разходите и същевременно ще се повиши ефективността, поради липсата на човешки фактор.

Автонономните снегорини разчитат на платформа Remote Truck Interface (RTI), която позволява отдалечено управление на машините. Снегорините са способни да работят в групи, като всеки от тях би могъл да бъде водещ или подчинен.

Снегорините са проектирани на базата на машини Mercedes-Benz Arocs и оборудвани с всичко необходимо за почистване на летищата. В момента Daimler тества група от четири машини, но теоретично броят им може да достигне 14 в група.

Тестващата платформа използва технология DGPS, която се явява GPS система с повишена точност. Всички машини могат да обменят данни едни с други, като освен това на всеки десет секунди извършват пълен обмен на данни с центъра за управление./news359

Мюнхен/Германия

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео