България
събота, 18 август 2018 г.
download

Нинова: ГЕРБ посегнаха на основни човешки права, на европейските ценности

28.10.2017 12:02 0
   

„За първи път България е председател на Съвета на ЕС. Това е възможност страната ни да е не само домакин, но и активен участник във вземането на решения за бъдещето на Европа. Гарантирахме, че ще подкрепим правителството за председателството, ако приоритетите бъдат изготвени в парламента в национално съгласие. Борисов прие това условие, но не го изпълни. Правителството сведе председателството до техническа подготовка, но не и до приоритети”, посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Втората тема е Бюджет 2018. Някои казват, че не е работа на опозицията да прави бюджет. Бюджет се прави от правителството, но работа на опозицията е да представи своите алтернативи. Работа на управляващите е дали ще се съобразят с нашата алтернатива или ще я отхвърлят автоматично. Това е тест за тяхната политическа зрялост или политическо високомерие. Дебатът по бюджетната политика трябва да се изнесе извън пленарната зала и да потърсим обществена подкрепа и енергия за промяна”, каза още тя.

„Имаше критики, че ръководството на партията се е изолирало. Ние отчитаме това мнение и свикахме това заседание, в което участват представители на партията от цялата страна. Да чуем какво мисли партията по важни за държавата и за БСП въпроси. На конгреса през май 2016 и на заседанието му през февруари 2017 приехме да подготвим лява алтернатива на дясната политика на ГЕРБ и сме го направили”, подчерта тя.

„Народът не е доволен от живота си и рано или късно ще изрази това недоволство и то ще изригне. За да не позволят това да се случи, ГЕРБ посегнаха на основни човешки права, на европейските ценности. Те заклеймяват свободата да мислиш различно с думите клеветник, мракобесник. Ако задаваш неудобни въпроси, ти изстива столът. Позволяваш си да критикуващ властта, значи си хлебарка, която трябва да бъде смачкана. Ако защитиш правото си на протест, си узурпатор и правиш държавен преврат. Това е ново, модерно робство. То не идва отвън, то се прави тук от партия ГЕРБ, която си присвои държавата. Този модел има съюзници и той се възпроизвежда. Подкрепя се от различни структури в обществото.  Подкрепя се от бизнеса, от една администрация, назначена на партиен принцип”, каза още Нинова.  /news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео