Бизнес
петък, 17 август 2018 г.
636434279607616075-EPA-FACEBOOK-DOWN-94506731

SoftBank, Facebook и Amazon полагат подводната кабелна система Jupiter

01.11.2017 11:15 0
   

ИТ гигантите активно инвестират в мащабни проекти за обновяването на инфраструктурата на глобалната мрежа. Това включва и амбициозни проекти като свързването на САЩ, Япония и Филипините с 14 000 км. подводен интернет кабел.

Проектът се реализира от японския телекомуникационен гигант SoftBank заедно с Facebook и Amazon. Те ще си партнират заедно с още множество други компании за полагане на подводната кабелна система Jupiter. Кабелът ще тръгне от Лос Анджелис, ще прекоси Тихия океан и ще достигне Япония, като там ще има две връзки близо до градовете Шима и Маруяма. След това продължава до Дает във Филипините.

Проектът трябва да е готов до 2020 г. Той ще осигури 60Tbps допълнителен капацитет за интернет връзките. Освен това е предвидена възможност за допълнително увеличаване на капацитета на кабела, когато потреблението го наложи.

Японският гигант NTT също участва в проекта. Той обяви, че ще свърже съществуващите си трасета с Jupiter, което ще направи мрежата още по-стабилна и сигурна. Това ще помогне за създаването и на сигурна и защитена международна връзка./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео