Здраве
събота, 18 август 2018 г.
34b8f46026ad226bd9951eaa0295e717

Мистичното растение в окултизма- мандрагора

03.11.2017 11:25 0
   

Мандраке, Мандрагора (Mandragora officinarum) представлява ниско, многогодишно, тревисто растение, което принадлежи към семейство Картофови (Solanaceae). Тя има дълга история на лекарствено и магическо използване в Европа.

Мандрагората е силно отровно растение, което не трябва да се приема без лекарски контрол. Съдържа силно действащи вещества, които ако бъдат погълнати в големи дози могат да бъдат фатални. Всички части на растението мандрагора са отровни.

Мандрагората е едно от най-магическите растения в окултизма.

Най-вече със способността да довежда до трансови състояния и халюцинации, поради това широко използвана от средновековните магьосници и вещици.

В древността се е смятало, че мандрагората може да убива при изкореняване. Може да се каже, че това растение до такава степен е преекспонирано във времето, че е ясно повечето разкази са просто легенди.

Съществуват и множество ритуали с употребата на мандрагора , голяма част от тях са любовни. Използват се корените на това растение, които в някои източници се делят на мъжки и женски. Особено много се цени, ако корените наподобяват човешка форма, което и според преданията им носело славата на живи същества.

Употребите на мандрагора са многобройни. Тя е мощен афродизиак и ако се постави до възглавницата на някой човек, от безразличен ще го превърне в страстен и нежен любовник. Преписва се качеството, че дава на своя притежател голяма сексуална сила. Трябва да се кисне във вино всеки петък и след това да се увие в червен копринен плат. Твърди се, че ако се отнасяш внимателно към корена, парите оставени близо до него, през нощта се удвояват./News359

Рим/Италия

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео