Гласът на обществото
неделя, 19 август 2018 г.
download (2)

Петков: От НС зависи дали от 2019 г. ще отпадне таванът на пенсиите

03.11.2017 11:57 0
   

“Ако бъде подкрепена концепцията, това ще задължи промяната на няколко закона. Според новата концепция вече ще има две комисии, които ще определят телковото решение. Зам.-министърът г-жа Султанка Петрова предложи друга концепция, която предлагаше само една комисия, както и до сега. Това предложение беше неофициално и не беше разглеждано”, разкри социалният министър Бисер Петков.

“В много държави в Европа осигурителните институти са тези, които определят работоспособността”, каа социалният министър на въпрос не се ли притеснява, че втората комисия, която ще се определя от НОИ, ще е заинтересована да дава по-ниски пенсии.

“Хората с увреждания няма да ходят на двете комисии. Втората комисия ще разглежда случаи, в които има нещо притеснителни, или ако дадено лице обжалва. Тази втора комисия ще взима решение на база на документи”, коментира той.

“От Народното събрание зависи дали от началото на 2019 година ще отпадне таванът на пенсиите. Това ще важи само за новоотпуснатите пенсии. За останалите таванът ще се качи – сега е 35% от максималния осигурителен доход, но ще стане 40%”, обясни Бисер Петков./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео