Свят
понеделник, 20 август 2018 г.
300-169-stachka-kataluniia

150 000 пътници на влакове са засегнати заради сепаратистите в Каталония

09.11.2017 11:22 0
   

Около 150 000 пътници на влакове, в това число 10 000 пътници на високоскоростни влакове, бяха засегнати от нарушенията в транспорта, предизвикани от стачкуващи сепаратисти в Каталония, които блокираха железопътни линии.

“Над 20 високоскоростни влака и 10 пътници бяха засегнати”, заяви говорителка на испанската държавна железопътна компания Ренфе. Тя уточни, че се е наложило да се анулират осемте ежедневни влака между Испания и Франция.

Общо 150 000 пътници са имали анулиран или закъснял влак, добави тя. Железопътният трафик бе прекъснат от стотици демонстранти, които застанаха на релсите в гарата на Жирона, на 60 км южно от френската граница, както и в главната гара на Барселона, която бе затворена от полицията.

За разлика от общата стачка на 3 октомври, вчера повечето магазини и фирми в Барселона и околностите й работиха нормално. Двата основни испански синдиката този път не призоваха към стачка. /news359

Барселона/Испания


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео