Гласът на обществото
вторник, 16 октомври 2018 г.
Румен Радев България е демократична страна, всеки има право на мнение

Румен Радев: България е демократична страна, всеки има право на мнение

10.11.2017 23:16 0
   

“Войната срещу президентската институция мобилизира често институциите. Цяла парламентарна комисия беше употребена за очерняне на моето име. Авторите на тази кампания явно подценяват българските граждани”. Това заяви президентът Румен Радев в интервю за „Панорама“ на БНТ.

България е демократична страна, всеки има право на мнение, но друг е въпросът как отстояваме правата си. В много направления демокрацията е в отстъпление”, отбеляза Радев.

С предложението на управляващите да отпадне давността за престъпление по време на приватизацията всъщност те нанасят удар по собственото си предложение за закон, защото както казват те, част от нарушителите на закона били в сегашния парламент. Ако това наистина е така, ами че тези хора с подадени имуществени декларации от години, към тези декларации няма никакви претенции. Това означава, че законът, който предлагат, не може да хваща такива хора, които в момента са във властта. Този закон не може да хваща и хората, нарушили правилата при приватизацията и в момента са извън властта. Защото по този закон и по това предложение напуснеш ли веднъж властта, вече не подаваш декларация и можеш да харчиш откраднатото на воля, уточни Румен Радев.

Москва трябва да си даде ясна сметка, че не трябва да засяга чувствителните за нас теми. Председателствотно на ЕС няма нищо общо с посещението на Путин”, обясни държавният глава Румен Радев./news359

София/България

 

 

 

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео