Бизнес
неделя, 23 септември 2018 г.
full_tablet_bba40db9-7010-4de6-9bb6-58cada019241

Нова измама завлича стотици потребители в интернет пространството

27.11.2017 11:01 0
   

Нов тип измама започва да набира скорост в интернет. Схемата е свързана с участие в томболи, в които печалбите са скъпи лаптопи или телефони. Победители все пак има, но трявба да платят транспортните разхди, за да получат наградата си. Дори и да го направят обаче, такава в крайна сметка се оказва, че няма.

Десетки потребители спечелиха скъпи лаптопи и телефони от томболи във фейсбук. За да ги получат, трябваше да си платят. Томболите обаче се оказаха лъжа, а наградите останаха мираж.

Две момичета разкриват пред БНТ схемата. Попаднали на една и съща страница във Facebook и се “вързали” на томболата. Уж спечелили скъпи лаптопи MacBook. Nо в съобщението пишело, че наградите им се намират в Англия и за да ги получат, трябва да платят ццената на доставката – 15 паунда или 33.50 лв. Имало и два варианта за плащането – чрез банков превод по сметка във Великобритания или пък с куриерска пратка към българин в Благоевград.

Едно от момичетата опитало да преведе парите в банката. Оказало се обаче, че такава сметка не съществува. Тогава опитала алтернативния вариант. Направила наложен платеж. После обаче го отменила, тъй като се усъмнила, че това е измама. Междувременно е успяла да се свърже и с други хора, които също са потърпевши от измамната схема

Томболата е организирана от страницата “Да се посмеем”. Според нея печелившите са петима. След проверка от страна на едно от момичетата обаче победителите се оказват много повече. Участниците се съмняват, че изобщо някой ще получи лаптоп. А паралелно с това администраторите на страницата трият всеки коментар, в който се изразява съмнение за измамна схема.

“Организаторите на томболата” пишат, че наградите са осигурени от английска компания с името “Мобистайлс”. Споменатият адрес обаче е в Уелс. В правителствения регистър на Великобритания няма такава компания. Лицето за контакт в Благоевград се казва Виктор Митев. Посочено е и ЕГН. От БНТ са се опитали да се свържат с него, като са звънили на два телефонни номера, предложени от организаторите за връзка. Но никой не отговорил на обажданията./news359

Париж/Франция

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео