Бизнес
понеделник, 16 юли 2018 г.
download

Google патентова разработка в сферата на мобилните компютри

28.11.2017 11:25 0
   

Интересна разработка в сферата на мобилните компютри патентова Google. Става въпрос за лаптоп, който е способен сам да регулира наклона на екрана си.

Документът, одобрен от патентното ведомство на САЩ (USPTO), носи името “Notebook computer with motorized display positioning”, или ноутбук със система за моторизирано позициониране на дисплея. Специален механизъм променя автоматично ъгъла, под който се отваря екранът.

Разработката е призвана да повиши удобството при работа с мобилни компютри. Освен това при видеоконференции с вградената уеб камера лицето на потребителя ще остава постоянно в полезрението на обектива.

Патентната заявка е подадена преди четири години – през октомври 2013 г., но едва сега е одобрена от USPTO. Конкретните планове на Google за комерсиална реализация на технологията не са известни./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео