Бизнес
сряда, 19 септември 2018 г.
bitcoin-2007912_960_720-678x381

NGRcoin ще позволи на притежателите си да печелят от своите зелени инвестиции

01.12.2017 11:05 0
   

NGRcoin ще позволи на притежателите на малки ВЕИ системи, например соларни покриви, да печелят от своите зелени инвестиции.

Подобно на биткойн, това е криптовалута. Тя се генерира и умножава с производството на чиста енергия. Всеки, който притежава някакъв възобновяем източник – например соларен покрив или вятърна турбина – може да добива блокчейн „пари“. Колкото повече енергия генерира неговата инсталация и подава към електро-мрежата, толкова повече криптовалута ще добива собственикът.

NRGcoin е проект, разработен от изследователи от Университета Vrije в Брюксел. Основни потребители на системата са т. нар. прозюмери – индивиди и домакинства, които едновременно използват и генерират енергия от чисти източници. За тях NRGcoin на практика повишава стойността на вложенията във ВЕИ инсталации. Това ги прави независими от политиките на местните власти за насърчаване на възобновяемата енергия – политики, които се менят често, понякога дори със задна дата.

NRGcoin носи също редица предимства за ютилити фирмите и електроразпределителните компании.Мрежовите оператори могат да използват този механизъм като средство за насърчаване на потреблението на енергия в периоди, когато тя се добива предимно от чисти източници./news359

Ню Йорк/САЩ

 

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео