Гласът на обществото
сряда, 26 септември 2018 г.
12-05-22-40531_1

Гл.комисар Николов: Най-сериозна обстановката беше в и около столицата

02.12.2017 19:33 0
   

Най-сериозна обстановката беше в и около столицата вследствие на валежите. Това каза директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов по време на брифинг във връзка с продължителните валежи, предаде Фокус.

“Това наложи през нощта да включим допълнителни сили и подкрепа от съседни областни дирекции. Говоря за допълнителни количества чували, пясък, специални водонапълняеми диги за ограничаване на разливите на реките. Всички тези действия продължиха до 04:30 часа сутринта под активното ръководство на кмета на кмета и директора на столичната дирекция”, разясни главен комисар Николов.

Той каза още, че още вчера в късния следобед дигата в кв. “Мало бучино” е била пробита.
“Това наложи да пренасочим тежка инженерна техника със задача да ограничим разлива и да възстанови цялостта на дигата. Допълнително хора бяха мобилизирани да се включат в аварийните дейности – 300 човека от столичната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” за цялата столица”, обясни гл. комисар Николов.

Гл. комисар Николов специално отбеляза оказаното съдействие от аварийната група на Столична община, която е била рамо до рамо през цялото време със служителите на пожарната.

“Бяха изградени на няколко места допълнителни диги на р. Искър около манастира “Св. Мина”.

Нивото на реката продължава да е високо, което наложи да организираме освен наблюдение на нивото до вливането ѝ в р. Дунав и да предприемем мерки по източването на два малки водосбора по реката, свързани с ВЕЦ-ове./news359

София/България

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео