България
вторник, 16 октомври 2018 г.
m97620020170314

Австралия започва разследване на Google и Facebook

04.12.2017 13:08 0
   

Австралия започва разследване на Google и Facebook, за да провери дали двете интернет компании не са увредили създаването и разпространението на новини и информация.

В страната в момента се извършват по-широки медийни реформи и има увеличаващи се притеснения за бъдещето на журналистиката и качеството на новините и информацията. През последните години медиите в страната отбелязват спадащи приходи и съкращения, процеси, които се повтарят в много други държави. В Австралия също се наблюдава ръст на фалшивите новини.

Целта на проверката на комисията е да разбере доколко Facebook и Google са повлияли отрицателно на медиите. Комисията също така иска да разбере какви са практиките на Facebook и Google и какво е тяхното цялостно влияние в Австралия.

Проверката е следствие на приет по-рано тази година закон за медийна реформа. Той позволява на собствениците на медии по-лесно да се конкурират с онлайн конкурентите си. Facebook не е коментирала темата, докато Google казва, че ще съдейства на комисията./news359

Канбера/Австралия

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео