Шоу
сряда, 19 септември 2018 г.
download

Нестандартният секс е по-популярни сред младите хора

04.12.2017 13:52 0
   

Нестандартният секс е по-популярни сред младите хора през последните години в сравнение с началото на 90-те години.

Това заявяват учени в статия, публикувана в Journal of Adolescent Health. „Наблюденията върху това кога и как младежите започват да правят секс ще ни помогнат да формулираме нови подходи към половото образование и да обсъждаме опасностите, които носят със себе си една или друга нетрадиционна форма на интимна близост”, заявява Рут Люис от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина.

През последните години се установиха два противоречащи си стереотипа.

Първият говори за това, че съзряването настъпва бързо и се стига рано до употреба на алкохол и активен полов живот – още преди завършване на училище. Вторият сочи, че младите хора порастват много късно, живеят с родителите си и не работят до 25-30 годишна възраст.

От друга страна психолозите рисуват съвсем противоположна картина: например американски учени откриха миналата година, че днешните младежи и девойки са по-малко разпуснати от своите родители и по-скромни от тях. Люис и нейните колеги се опитват да разберат коя от двете гледни точки е вярна като анализират как се променят два важни параметъра свързани с половото поведение на младите хора: това кога започват да се занимават със секс и какви форми практикуват през първите 25 години от живота си.

Измененията на тези параметри се следят от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина вече няколко десетилетия. В социологическото проучване през годините са участвали около 45 хиляди млади британци, току-що започнали самостоятелен живот.

Според анализа на последните данни част от аспектите на половото поведение на младежите през последните 20 години са се изменили силно, друга част са се запазили същите.

Сред запазилите се е възрастта, в която момчетата и момичетата започват за първи път да се целуват и времето на първия секс – 14 и 16 годишна възраст.

От друга страна са се променили начините – нетрадиционните форми на полово общуване – такива като аналният и оралният секс са станали значително по-популярни днес. Според учените преди две десетилетия по тях се увличали около една десета от момчетата и момичетата, а сега това се посочва от всеки четвърти запитан и всяка пета от участничките в проучването. Още по-силно този показател се е повишил при подрастващите на възраст 16-18 години./news359

Лондон/Великобритания

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео