Бизнес
сряда, 19 септември 2018 г.
ibm-booth

Ново поколение сървъри от IBM за изкуствен интелект

07.12.2017 12:21 0
   

Сървъри от ново поколение са проектирани от IBM специално да посрещнат високите натоварвания на задачите с изкуствен интелект.

Новите машини Power Systems стъпват на процесор Power9 и са способни да съкратят времето за машинно обучение почти четири пъти, уверяват от ИТ компанията.

Машината Power Systems AC922 използва технологии като PCI-Express 4.0 и ново поколение Nvidia NVLink и OpenCAPI, които заедно с мощния Power9 процесор увеличават пропускателната способност 9,5 пъти, в сравнение със системите x86 на база PCI-E 3.0.

Създадохме уникална система за работа с технологии за изкуствен интелект (AI) и когнитивни изчисления, казва Боб Пичиано, старши вицепрезидент на подразделението IBM Cognitive Systems. По неговите думи, сървърите на база Power9 се явяват не само основа за най-високопроизводителните компютри, но също така позволяват невиждано досега мащабиране, което ще способства за научни пробиви и революционни подобрения в бизнес показателите.

Сървърът от ново поколение е разработен с идеята да увеличи производителността на всички популярни работни среди (фреймуърк) за изкуствен интелект като Chainer, TensorFlow и Caffe, както и на съвременните системи за управление на бази данни, използващи ускорители – например Kinetica./ news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео