Здраве
сряда, 19 септември 2018 г.
omega-3-fish-oil

Рибеното масло помага при депресия и балансира кръвното налягане

07.12.2017 12:31 0
   

Мазнините, които се съдържат в плътта на рибите и които сме свикнали да наричаме рибено масло, по същество са омега-3 киселинни етил естери. Повечето от нас, като неспециалисти, наричат тези компоненти омега-3 мастни киселини. Приемайки прословутото рибено масло под някаква форма, ние сме убедени, че правим нещо добро за здравето си.

Ползите от въпросното рибено масло са в това, че по-успешно се изгарят поетите и продуцирани мазнини в човешкото тяло; намаляват се стойностите на лошия холестерол, предотвратява се образуването на плаки и склероза на кръвоносните съдове – а с това намалява и рискът от инфаркт и инсулт. С рибено масло може успешно да се контролира и съдържанието на триглицериди в кръвта.

Ползата от прием на рибено масло освен в състоянието на сърдечно-съдовата система и липидната характеристика, е в по-успешното лечение на възпалителни заболявания в ставите, подобрена памет и концентрация, нормализиране на кръвното налягане, лечение на кожни заболявания – включително псориазис, балансиране на ензимното и хормоналното равновесие.

Приемът на рибено масло съдейства за преодоляването на депресии и манийната фаза на биполярни разстройства – това бе доказано експериментално преди две години от екип на Indiana University в САЩ. Оказва се, че потреблението на рибено масло въздейства на определени мозъчни зони, чиито функции обикновено се нормализират само с помощта на доста силни медикаменти (puls.bg). Използването на точно определени дози рибено масло в продължение на 4-5 седмици постига резултати, които за същото време с обичайните хапчета не могат да се получат. При това – без специфичните странични ефекти. Облекчаване на депресивни симптоми и готовност за преодоляване на стресови състояния се наблюдават в до 80% от случаите с терапии чрез рибено масло.
При потребители без подобни заболявания приемът на рибено масло подобрява качеството на биохимичните процеси, които засягат висшата нервна дейност. Оптимизира се предаването на сигнали по нервните пътища, балансира се състоянието на психиката при натоварвания и преумора./News359

Париж/Франция

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео