Бизнес
събота, 21 юли 2018 г.
fcc_logo

FCC гласува за отмяната на правилата за интернет неутралност

16.12.2017 12:22 0
   

Американската Федерална комисия по комуникации (FCC) гласува за отмяната на правилата за интернет неутралност, които бяха приети през 2015 г. по време на администрацията на Барак Обама.

FCC представя гласуването като “възстановяване на свободата на интернет”. Въпреки това решението е посрещнато с огромно недоволство от интернет компании, експерти, неправителствени организации, потребители и представители на Конгреса. Правилата трябваше да гарантират, че интернет компаниите, телекомите и доставчиците на интернет няма да могат да налагат своите услуги или да ги приоритизират за сметка на останалите.

Според Републиканците обаче правилата практически налагат на държавата да се намесва в свободен пазар. Те смятат, че подобна регулация е вредна и заплашва по-малките доставчици на интернет, както и може да унищожават работни места. Аргументи как точно това се случва не са дадени.

Републиканците смятат, че правилата от 2015 г.  се занимават с теоритични рискове и “всяват страх”. Те очакват, че отмяната им ще върне дните от периода 2008 г. – 2014 г., когато Интернет според тях е растял и се е развивал необезпокояван, а от 2015 г. е бил затруднен заради “безпрецедентното и мащабно регулаторно вмешателство”./news359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео