България
събота, 21 юли 2018 г.
0000317314-article2

Цачева: Държавният глава е длъжен да спазва конституционните правомощия

18.12.2017 11:27 0
   

“По отношение на законодателната власт има едно избързване и бих казала намеса в нейните функции.  Държавният глава е длъжен да спазва конституционните правомощия. Нека да се изчака приемането на закона. Трябва първо да има приет закон“, каза Цецка Цачева.

Министърът на правосъдието подчерта, че не е кух органът за борба с корупцията, разписан в Антикорупционния закон, изготвен от Министерство на правосъдието. По думите й смисълът е нова институционална рамка, което не означава нов орган, алтернативна прокуратура и алтернативен съд.

„България е правова държава. Ние имаме по Конституция изградени държавни звена и органи, които противодействат“, заяви министър Цачева.

Във връзка с назначаването на органа, Цачева заяви: „Носенето на отговорност и контрол от нарочна комисия в парламента спрямо действията на този антикорупционен орган за обществото е по-силна гаранция, отколкото назначаването му от едноличен орган, та бил той и президентът на републиката“, допълни тя. /news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео