България
понеделник, 16 юли 2018 г.
karadaiu

Карадайъ: Повече от всякога трябва да сме единни

27.12.2017 12:32 0
   

„Към тези, които отправят призив за обединение в момента – първо трябва да поправят грешката си. Към всички с чиста душа и сърце, които осъзнават грешката си, призивът ни е да намерят своя път към ДПС. Всички онези лицемери и паразити, чакащи наготово, които нямат чиста душа и не осъзнават грешката си и се опитват да се мушнат някъде, никога няма да намерят правия път“, каза на митинг в Могиляне и Момчилград председателят на Движението Мустафа Карадайъ.

„Повече от всякога трябва да сме единни“, призова председателят на ДПС, като отбеляза, че демокрацията е в опасност. В правителството има хора, които са палели молитвени килимчета на петъчна молитва, има хора, които са блъскали нашите майки на изборите, добави Карадайъ.

Над 2 500 души участваха във възпоменателния митинг-мевлид пред паметника „Тюркян чешма“, с който бе отбелязана 33-годишната от мирните протести срещу смяната на имената и бе почетена паметта на загиналите по време на така нар. „Възродителен процес“.

На 26 декември 1984 година край село Могиляне загиват по време на мирния протест 17-месечната Тюркян, Айше Мюмюн и Муса Якуб. 26 декември беше най-тежкият ден, признава след години тогавашния началник на Окръжното управление на МВР Атанас Кадирев. Сред първите, които тази сутрин дойдоха в Могиляне беше новият турски посланик Хасан Улусой, който се поклони на гроба на малката Тюркян и бързо напусна селото.  /news359

Момчилград/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео