Бизнес
събота, 18 август 2018 г.
tinejdjyrite-vse-po-malko-vyv-facebook

Помагат или пречат социалните мрежи върху човешкото здраве и психика

30.12.2017 18:24 0
   

Наскоро бившият директор във Facebook, Чамат Палихапития критикува остро концепцията на социалните мрежи като цяло и обяви, че те унищожават обществото. По-рано тази седмица компанията реши да отговори на тези твърдения и очаквано – да не се съгласи с тях.

В блога си Facebook се съгласява, че прекомерната употреба на социалните мрежи може да има отрицателен ефект върху човек. Но компанията е категорична, че как социалните мрежи влияят върху даден човек зависи най-вече от това как самият той ги използва.

Facebook казва, че компанията е много по-различна спрямо преди 6 години. Тя казва, че основната ѝ цел от много време не е да увеличава броя потребители, които използват услугите ѝ. Директорът на проучванията и разработките на Facebook Дейвид Гинсбърг пише още, че вътре в компанията постоянно се води дебат доколко използването на социалната мрежа е полезно за хората и как ползите да се увеличат максимално.

Гинсбърг отбелязва, че действително има проучвания, които посочват, че социалните мрежи водят до увеличен риск от депресия и тревожност в тийнейджърите. Той допълва, че компанията постоянно търси начини как да помогне чрез технологиите. Гинсбърг казва, че има и други проучвания, които показват, че участието в социалните мрежи помага за доброто настроение на хората и им дава повече устойчивост./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео