Бизнес
вторник, 17 юли 2018 г.
original_images-Google_Logo

Google си спести 3 млрд. долара данъци

03.01.2018 11:26 0
   

Холдингът Alphabet, който обединява бизнесите на Google, е прехвърлил 15,9 млрд. евро към офшорна компания в Бермуда само през 2016 г. Това показват декларации на компанията в Холандия.По този начин интернет гигантът си е спестил над 3 млрд. долара данъци.

Google от години е критикувана от страните в Европейския съюз, че прилага вратички в правилата, за да си спестява данъци. Според подадените в холандските регулатори документи от самата компания, това е практика, която включва няколко стъпки.

Официално Google осчетоводява преобладаващата част от приходите си в ЕС чрез централата си в Ирландия, където данъчната политика е по-лека. Компанията плаща минимални данъци в останалите държави, главно заради офисите си там. Само това беше повод за доста критики.

Сега се оказва, че Google има и други стъпки. Те включват прехвърляне на приходи от ирландската централа до куха холандска фирма, която няма служители. От там приходите се прехвърлят в офшорна компания в Бермуда, която пък е собственост на друга фирма, която е регистрирана в Ирландия.

Документите, които са подадени на 22-ри декември 2017 г., включват приходите на холдинга за 2016 г. От тях става ясно, че през 2016 г. парите, прехвърлени по този метод, са със 7% повече спрямо 2015 г. Не е ясно колко години преди това е продължавала въпросната практика./News359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео