България
вторник, 17 юли 2018 г.
2110208343

Порожанов: В момента имаме стабилизирани цени в животновъдството

04.01.2018 15:30 0
   

В момента имаме стабилизирани цени в животновъдството. Винаги, когато има повишаване на цената на тока има прогнози за поскъпване на цените на храните. Токът е компонент на себестойността на даден продукт, но поскъпването няма да е драстично. Това каза министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.

„Най-вече в производството се получават субсидии, с които производителите се подпомагат, така че повишаването не трябва да е високо“, добави той. На въпрос безопасна ли беше трапезата ни по време на коледните и новогодишните празници, министърът на земеделието заяви:

„Извършени бяха над 2800 проверки на местата за производство и търговия на хранителни продукти. За съжаление нарушенията се повтарят. Това са липса на документи за произход на стоката, изтекъл срок на годност, липса на условия за правилно съхранение. Имаме унищожени към 400 тона негодни храни“.

„Двоен стандарт при храните в Европа и в Българи има“, призна Румен Порожанов. „Темата ще продължи и през настоящата година. Констатациите са за различни съставки в продуктите. Стартирала е единна методология, която да бъде одобрена от ЕС и да се направи мащабно изследване. проблемът е в различните съставки и цените. Има различни продукти между Австрия и Германия. Това е обидно като потребители. Това е са нелоялни търговски практики“./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео