Бизнес
вторник, 16 октомври 2018 г.
download

Американският телеком AT&T обяви, че планира да пусне 5G мрежа

06.01.2018 13:02 0
   

Американският телеком AT&T обяви, че планира да пусне “истинска 5G мрежа” до края на тази година, съобщава онлайн изданието CNET. С това операторът се надява да изпревари останалите конкуренти в индустрията, които планират своите 5G мрежи през 2019 г.

Компанията иска да пусне 5G мрежа в 12 американски града до края на 2018 г. Паралелно с това тя ще предлага и поне едно мобилно устройство, което да е съвместимо с нея и да може да използва пълния ѝ капацитет.

Досега AT&T работеше по друг тип мрежа, която беше представяна като 5G Evolution. Всъщност, тя използва вече налични LTE технологии. Работата по тези услуги също ще продължат.

Конкурентът на AT&T Verizon също има планове да пусне 5G в 5 града до края на годината. Останалите оператори предвиждат да започнат въвеждането на новия стандарт през 2019 г. и да достигнат национално покритие до края на 2020 г.

Поне през първите няколко месеца масовите потребители няма да могат да се възползват от 5G мрежите. Qualcomm очаква, че първите масови мобилни устройства с нейния 5G модем ще се появят на пазара едва през първата половина на 2019 г./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео