Свят
събота, 21 юли 2018 г.
German_army

Все повече малолетни в Германия се записват във Въоръжените сили на страната

10.01.2018 11:33 0
   

Все повече малолетни момичета и момчета в Германия се записват във Въоръжените сили на страната, според изследване, проведено от местните медии. За миналата година броят на служещите в германската армия, които не са навършили пълнолетие се е увеличил до 2128, според данни на Rheinische Post.

През 2016 година броят на непълнолетните военнослужещи в Германия е бил 1907, а през 2011 – само 689. В момента се наблюдава невиждан интерес на младежите за правене на кариера във въоръжените сили.

От 2128 непълнолетни, 448 са жени – което е осем пъти повече от броят им през 2011 година, когато в армията са служили само 57 непълнолетни момичета.

Германия допуска 17 годишни лица да служат в Бундесвера с разрешение на родителите им, като за тях са въведени ограничения в използването на оръжие по време на ученията, както и за изпращането им на международни мисии./News359

Мюнхен/Германия

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео