Бизнес
петък, 17 август 2018 г.
shutterstock_235214128

Изкуствен интелект с по-висок резултат на тест от хората

16.01.2018 10:23 0
   

Алгоритми на Alibaba и Microsoft за пръв път са изкарали по-добри резултати на теста за четене на Университета в Станфорд от хората.

Изкуственият интелект на китайската компания Alibaba е първата, която е постигнала високия резултат на теста. Тестът съдържа над 100 000 въпроса по над 500 отделни статии и текста от Wikipedia. Той е смятан за един от най-добрите индикатори за способността на машините да четат и разбират текстове правилно.

В крайна сметка резултатът на алгоритъма на Alibaba е 82,44, докато резултатът на реалните хора е 82,304. Изкуственият интелект на Microsoft също е завършил теста успешно. Неговите резултати са дори по-високи – 82,650, като са обработени ден по-късно.

Изкуствените интелекти и на двете компании са разработени отделно. Една от основните цели на теста е да провери дали даденият алгоритъм може да обработва голямо количество информация и след това да дава конкретни и точни отговори на множество въпроси, свързани с тези данни./news359

Ню Йорк/САЩ


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео