Бизнес
неделя, 19 август 2018 г.
x-frame-electric-folding-vehicle-actual-300x202

Вече е факт първия в света електрически автомобил-трансформър

17.01.2018 10:29 0
   

Японска компания приключи разработката на първия в света електрически автомобил-трансформър. Моделът Earth-1 е дело на базираната в Токио Four Link Systems и вече преминава полеви изпитания.

Върху дизайна на Earth-1 е работил известният художник-аниматор Кунио Окавара. Автомобилът е изпълнен във вид на шофьорска кабинка, разположена на четири основни колела с малък размер, и включва компактни шасита, които могат да изпълняват помощни функции при движение.

При затворени шасита, иновативното возило има съвсем малки размери, за да изпълнява по-успешно маневри – например на тесни места за паркиране. Когато шаситата се активират, центърът на тежестта на Earth-1 пада ниско към земята, което позволява на автомобила да развива по-високи скорости.

В момента Earth-1 преминава комплексни изпитания и ако те са успешни, властите в Япония ще разрешат движение на трансформъра по обществените пътища. Тогава ще стане целесъобразно и серийното производство на автомобила.

Four Link Systems вече е получила поръчки за своето творение както от Япония, така и от клиенти в чужбина. Сред тях са компании за доставка на автомобили под наем и голямо международно летище, където Earth-1 може да се ползва за превоз на служителите.

Първоначалната цена на Earth-1, обявена от Four Link Systems, е около 70 хиляди долара. Това е доста висока цена, но с усвояване и разрастване на производството се очаква електрическият трансформър да поевтинее до нивото на автомобил за масово ползване./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео