България
петък, 17 август 2018 г.
0000239598-article3

Московски: Политическата обстановка в последния месец е изключително динамична

22.01.2018 12:46 0
   

“Политическата обстановка в последния месец е изключително динамична. Един от основните приоритети за развитие на региона е свързаността – не само транспортна, но и дигитална. Искаме да ускорим развитието на дигиталните технологии. Освен концепцията за 5G интернет, ще се опитаме и да завършим някои други оптични мрежи”, каза транспортният министър Ивайло Московски.

“В България сме в много напреднала фаза за изграждането на коридор номер 8. Надяваме се и колегите в Македония да работят по същия ускорен начин, както колегите в Албания. Тези проекти съвпадат с пътната карта, която Брюксел разписа за 5G интернет”, уточни Московски.

“Досега всяка държава развиваше сама своя радиочестотен спектър. България е доста закъсняла в това отношение, но се надяваме процедурите за ускоряване да приключат по бързо”, допълни министърът.

По думите му проектът за тол системата ще осигури достатъчен ресурс, за да може инфраструктурата да се финансира. /news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео