Гласът на обществото
петък, 17 август 2018 г.
roditeli-se-obvinqvat-vzaimno-v-nasilie-i-agresiq-nad-5-godishnoto-im-dete-469296

Психолог с коментар за детската агресия, завършила трагично

23.01.2018 11:38 0
   

“Проблем е и агресивната среда, в която живеят децата. Една трета от семействата, когато има проблем, се справят агресивно помежду си”, каза детският психолог Иван Игов. Коментарът му е по повод поредния случай на детска агресия, този път завършил трагично. Две момчета на 13 и 14 г. пребиха до смърт бездомен мъж във Варна.

Подобно убийство е неразбираемо за много хора. В социалните мрежи повечето го свързват с етническата принадлежност на децата. За съжаление обаче има и други случаи. Това донякъде е загуба на реалност, загуба от децата днес на връзката между добро и лошо, отбеляза Иван Игов.

Логично е децата да виждат, че тази агресия означава, че ти си човек, който се справя, обясни психологът.

За двете момчета не са установени досегашни техни противообществени прояви. 14-годишното момче ходи на училище, а другото – не.

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 14-годишния ученик.

13-годишният му съучастник не може да носи наказателна отговорност по закон. Момчето е настанено в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления./News359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео