Бизнес
събота, 18 август 2018 г.
facebook

Facebook измисли нова единица за време – флик

24.01.2018 12:46 0
   

Времето не стига за никого. При технологиите обаче проблемът е по-сериозен, защото дори единица като наносекунда се оказва недостатъчна. Затова инженер на Facebook е измислил нова единица за време – флик.

Фликът е точно 1/705,600,000 от секундата. Това поставя новата единица след наносекундата. И макар Facebook да не очаква фликовете да станат масово употребявани, те ще са полезни за една доста конкретна част от технологичната индустрия – виртуалната реалност.

Фликовете ще позволят на създателите на съдържание и ефекти за виртуална реалност да имат по-удобна мерна единица и да не им се налага да използват дроби, за да изчисляват времето между отделните кадри. Ползата от фликовете ще е намаляване на грешките при изобразяването на графиките и насичанията. А това означава по-красива и реалистична графика във виртуална среда.

Създател на фликовете е Кристофър Хорват. Той предлага идеята още през миналата година в платформата GitHub. След това прави модификации на базата на отзивите, които получава. Тази седмица Facebook вече прави фликовете част от платформата си за отворен код и я предлага като единица за време, която да се дефинира в езика за програмиране C++.

Мерната единица трябва да улесни програмирането и разработката на сложни графични елементи и съдържание за виртуалната реалност. За да може подобна среда да е убедителна, графиката ѝ трябва да е перфектна. И най-малките дефекти или насичания веднага биха нарушили усещането за потребителя и ще елиминират усещането за реалистичност./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео