България
събота, 18 август 2018 г.
Neno_Dimov

Димов: Политически протести е нормално да има и в България

26.01.2018 12:27 0
   

“Този протест за Пирин си личи, че е политически. От самото начало беше такъв и в нито един момент не е бил друг. Голяма част от хората сигурно дори не си дават сметка защо точно протестират. Не става дума за 48% строителство, а за 2%, на които и в момента може да се прави спортна инфраструктура. Лифтът ще бъде нищожен процент от тези 2%”, заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов.

“Лидерите на тези протести са лидери на политически партии, които не можаха да влязат в парламента. Те през всички години обаче опитват да прокарват тези, които да спират развитието на България”, каза той.

“Мисля, че законът трябва да се спазва. Политически протести е нормално да има и в България. Ние виждаме, че не се използват нормалните правови методи – например обжалване. Повечето такива обжалвания на лидерите, за които вече споменах, падат в съда. Ако говорим за околна среда, вчера беше публикуван глобалният индекс за екологична ефективност и ние сме на 23 място от над 150 държави”, заяви министърът.

„През всичките години са се опитвали по друг начин, избягвайки демократичното представителство, да прокарват решения, които да спират развитието на България. На практика зимният туризъм в България е блокиран от десетилетия”, коментира Димов./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео