Гласът на обществото
петък, 17 август 2018 г.
655-402-valeri-zhablianov

Жаблянов: ГЕРБ не могат да ни върнат топката, защото е спукана

31.01.2018 12:03 0
   

“Решенията на КС трябва да се уважават. ГЕРБ не могат да ни върнат топката, защото е спукана. Заради липсата на разбиране за правовата държава”,  каза Валери  – зам.-председателят на НС и член на ИБ на БСП.

По думите му НС не е нарушило Конституцията, а ГЕРБ, защото те взели решението да не приемат оставката на Делян Добрев. На въпрос дали политиците не трябва да понесат политическа отговорност след решението на КС, Жаблянов каза:

„Оттук нататък политическите действия на ГЕРБ трябва да са продиктувани от морала и как това се вижда от обществото. Притесняват ме думите на Данаил Кирилов от правната комисия, който смята, че решението на КС няма да има политически последствия. Това значи, че сме срещу правовата държава“.

„Позицията ни относно Истанбулската конвенция не се е променила“. По повод двойнствеността на БСП, че по време на заседанието на ПЕС са подкрепили приемането на Истанбулската конвенция, Жаблянов каза:

“В конвенцията има аспекти, които са извън проблема с насилието над жени”. По повод обвиненията за търсене на политическа конфронтация, той даде пример с вероизповеданията в България, които са против приемането на текстовете, заложени в документа./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео