България
събота, 18 август 2018 г.
Тодоров Мит е,че Жан Виденов е бил най-честният премиер

Тодоров: Мит е,че Жан Виденов е бил най-честният премиер

03.02.2018 15:06 0
   

Мит е, че правителството на БСП и Жан Виденов било свалено от руснаците, защото отказал да им даде газопреносната мрежа на България. Мит е и че това бил най-честният премиер. Това заяви политологът Антон Тодоров  пред  ТВ Европа.

Според Тодоров подписани са от премиера и правителството на БСП още два такива документа, които заробват в полза на руснаците и на „Газпром” за десетилетия газопреносната ни система. Решенията стават факт, когато правителството на Виденов вече е в оставка.

“Това е национално предателство”, категоричен е Тодоров.

“Главно действащ субект е дружеството „Топенерджи”. В него участват частните компании „Мултигруп” и „Овъргаз” с по 8%. „Топенерджи” е най-яркият представител на руската пета колона в България. В тази система ясно личи ръката на ДС. България е вкарана в една спирала, в която се губи националната независимост. През „Топенерджи” „Газпром” е искал да овладее цялата ни газопреносна мрежа”, посочва Тодоров./news359

София/България

Тогава преживяхме пълен крах на държавата с премиер Жан Виденов. Българите забравят това нещо, но на столетницата народът ни е свикнал да прощава. Ноу-хауто, което БСП притежава е да довежда Ад на земята. По времето на Виденов разбрахме, че да си социалисти или комунист – това посяга на живота ти. Не съм съгласен с внушенията, че Виденов бил най-честният и почтен премиер. Достатъчен аргумент, който опровергава тези митове са подписаните енергийни договори само дни преди да предаде властта в полза на руснаците, казва Тодоров. Той припомни, че тогава вътрешният министър – социалистите Николай Добрев, опръскал с кръв площадите на София, пускайки целият репресивен апарат да смаже народния протест. И за него е необяснимо, че днес на негово име в София има кръстена улица, акцентира водещият.

Тодоров се спря в предаването на предизвестеният провал на идващото на власт СДС. Според политолога сините са продали надеждите на милиони българи като не са успели да проведат нито лустрация, нито декомунизаци. Провалът бил закодиран във факта, че в оперативния щаб на СДС тогава били внедрени и

допуснати агенти на ДС, които работели за други задкулисни интереси и предавали демокрацията. Един от тези агенти бил кадровия офицер от ДС Янис Груйчев, който всеки ден снасял на Красимир Райдовски, шеф на пресцентъра на Министерски съвет, какво се готви в щаба на сините. По-късно правителството на Иван Костов назначило Груйчев за заместник шеф на Националната служба за сигурност, а после бил приютен в „Антимафия” към парламента.

Шеф на този щаб на СДС е Божидар Попов, който по-късно стана главен секретар на МВР. Съгласно една договореност той е бил зачислен за аспирантура в Академията на съветското НВД, въпреки, че не е бил явен човек на ДС. В този щаб е работело и лицето Богомил Бонев, възпитаник на комунистическата школа в Симеоново, активист на ДКМС, а на 20 години става член на БКП и секретар на курсантската партийна организация. СДС го прави министър на МВР, независимо че участва по времето на комунизма във Възродителния процес, коментира посочените факти Антон Тодоров.


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео