Гласът на обществото
събота, 18 август 2018 г.
protest_IK_parlament

“За” и “Против” Истанбулската конвенция

03.02.2018 14:51 0
   

Днес по обед пред Народното събрание се проведе протест срещу спорното утвърждаване на Истанбулската конвенция.

В демонстрацията пред парламента за пореден път участват група недоволни от факта, че правителството е подписало документа, защото, според тях, тя е акт на държавна измяна.

Протестиращите настояват Българската православна църква да организира референдум “За” и “Против” международния документ.

Документът се нарича Истанбулска конвенция, защото е договорен през 2011 г. в Истанбул. Конвенцията е подписана от 44 държави и Европейския съюз. Досега е ратифицирана от 28 държави.

Тя има за цел, на първо място, “да защитава жените от всички форми на насилие и да предотвратява, преследва и премахва насилието над жени и домашното насилие”. Сред другите описани цели на Конвенциятa са “да допринася за премахване на всички форми на дискриминация, да насърчава международното сътрудничество за премахване на насилието над жени и домашното насилие”.

Нищо не се въвежда и нищо не е задължително и българското общество има свободата само да избере кои норми да приема за подходящи. /news359

София,България


Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео