Здраве
вторник, 21 август 2018 г.
herpes

Какво е характерно за херпеса и как може да го избегнем

11.02.2018 10:34 0
   

Милиони са хората по света, носители на вируса на херпеса.Има два вида херпес – генитален и лабилен. И двата вируса принадлежат към едно семейство – Herpes Simplex Virus (HSV), и се предават по един и същи начин – чрез пряк контакт.

Когато вирусът попадне в организма на човека, той остава там завинаги, но симптомите на болестта се появяват при наличието на отключващ фактор (треска, стрес, умора, излагане на слънце или на студ, травми, сексуален акт).

Лабиалният херпес  предизвиква появата на пришка и коричка, които изчезват за няколко дни. Междувременно човек е най-заразен, именно преди да му изчезне коричката. Когато сме се заразили, инфекцията първоначално се развива незабелязано, но дори тогава можем да я предадем на друг. Вирусът може да се разпространи чрез целувка по устните, но и при орален секс. Той може да се пренесе и по други части от тялото (нос, клепачи, очи…), ако човек докосне раничката и забрави да си измие ръцете.

Гениталният херпес  се предава по полов път, е все по-често срещана. Дълго време се смяташе, че гениталният херпес е резултат само от втория тип вирус (HSV2), но специалистите в днешно време са установили, че в 45% от случаите херпесът по половите органи е всъщност лабилен, а не – генитален.

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео