Бизнес
събота, 21 юли 2018 г.
flexible-battery

Инженери създадоха батерия по подобие на човешки гръбнак

12.02.2018 10:18 0
   

Нова разработка на гъвкава батерия обещава нещо по-добро от всичко, виждано досега в тази сфера. Инженерите от Колумбийския университет са създали гъвкава литиево-йонна батерия, оформена подобно на човешки гръбнак.

Батерията претендира за превъзходна енергийна плътност в съчетание с отлична гъвкавост.Гъвкавият акумулатор осигурява стабилно работно напрежение, независимо от това как бива усукван или изкривяван. Това позиционира технологията сред топ-претендентите за батерии за носими устройства, гъвкави уреди и дисплеи.

Иновативната батерия е направена от твърди компоненти за съхранение на енергия, които съставляват „прешлените” на прототипа. Те се състоят от катоди от литиев кобалт, графитни аноди със сепаратор между тях, заедно с медни и алуминиеви токови колектори и полиетиленов поддържащ филм.

Прешлените са разделени от така наречените „доставчици на гъвкавост”, подобни на дисковете и връзките, които позволяват на гръбнака да се огъва. От какво са направени обаче остава тайна.

Подобни гъвкави батерии разработват още Panasonic, Корейският институт за наука и технологии и LG. Нито една от тях обаче не претендира да има същата енергийна плътност като разработката на учените от Колумбия./news359

Богота/Колумбия

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео