Бизнес
понеделник, 15 октомври 2018 г.
flexible-battery

Инженери създадоха батерия по подобие на човешки гръбнак

12.02.2018 10:18 0
   

Нова разработка на гъвкава батерия обещава нещо по-добро от всичко, виждано досега в тази сфера. Инженерите от Колумбийския университет са създали гъвкава литиево-йонна батерия, оформена подобно на човешки гръбнак.

Батерията претендира за превъзходна енергийна плътност в съчетание с отлична гъвкавост.Гъвкавият акумулатор осигурява стабилно работно напрежение, независимо от това как бива усукван или изкривяван. Това позиционира технологията сред топ-претендентите за батерии за носими устройства, гъвкави уреди и дисплеи.

Иновативната батерия е направена от твърди компоненти за съхранение на енергия, които съставляват „прешлените” на прототипа. Те се състоят от катоди от литиев кобалт, графитни аноди със сепаратор между тях, заедно с медни и алуминиеви токови колектори и полиетиленов поддържащ филм.

Прешлените са разделени от така наречените „доставчици на гъвкавост”, подобни на дисковете и връзките, които позволяват на гръбнака да се огъва. От какво са направени обаче остава тайна.

Подобни гъвкави батерии разработват още Panasonic, Корейският институт за наука и технологии и LG. Нито една от тях обаче не претендира да има същата енергийна плътност като разработката на учените от Колумбия./news359

Богота/Колумбия

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Damyanova: Скъпи сънародници, дано се час по скоро се завърне държавността. Всичко е в ръцете на управляващите , те могат да ...

Ясен: На финалната права съм, мисля че в България не е сигурно за хората. Повече права е необходимо да имат органите ...

Dimo: За мен е ОК ! Може би съм късметлия, но засега се справям и нямам намерение да емигрирам

Йолита: Не съм доволна от живота в Бг, хората са злобни, завистливи и младите трудно могат да се реализират без да ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео