Бизнес
понеделник, 18 юни 2018 г.
download

Apple е едноличен лидер при продажбите на смартфони в целия свят

16.02.2018 12:20 0
   

Apple е едноличен лидер при продажбите на смартфони в целия свят. Компанията е получила 51% от всички приходи на продажби на смартфони за последното тримесечие на миналата година.

Приходите на Apple само от продажба на смартфони през последната четвърт на миналата година възлизат на 61,4 млрд. долара. Това са 51% от целия пазар на умни телефони.

Далеч на второ място остава Samsung с приходи от 18,7 млрд. долара, което е равно на 15,7% дял. На трето място е Huawei със 7% дял и приходи на обща стойност 8,4 млрд. долара. Всички останали компании, които продават смартфони, са получили 31,5 млрд. долара приходи от продажбите си взети заедно.

Apple вече генерира повече приходи от цялата смартфон индустрия взета заедно, отбелязва изпълнителният директор на Strategy Analytics Нийл Маустън. Една от основните причини за това е високата средна продажна цена на iPhone, която е близо 800 долара. Средната продажна цена на останалите смартфони е само около 300 долара. Общо средната цена се е увечилила с 18% за цялата индустрия, най-вече заради по-високите цени на смартфоните от висок клас, което не навреди на продажбите им./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео