Бизнес
сряда, 26 септември 2018 г.
samsung

Графенът може да реши проблема с недостига на питейна вода на планетата

19.02.2018 10:37 0
   

Освен перспективата да стане градивен материал за електрониката на бъдещето, графенът има потенциал да реши проблема с недостига на питейна вода на планетата.

Оказва се, че графенът е много ефективен филтър за вода – така например, този материал позволява бързо почистване на водата от всякакво замърсяване, показа изследване на учени от CSIRO.

Експериментирайки с графена, учените открили нови негови възможности, а именно – да пречиства водата от замърсявания. След подобно филтриране, водата става напълно годна за употреба, дори ако преди това е текла в градската канализация.

Новият процес на пречистване се нарича Graphair. В него се използва графенов филм с микроскопични наноканали, които пропускат вода и задържат всички вредни за организма вещества./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео