България
четвъртък, 20 септември 2018 г.
images

Вигенин: Страхът е изчезнал, хората искат да разширят сътрудничеството с България

19.02.2018 11:02 0
   

“При посещението на президента Радев в Македония имаше прагматизъм и усещане, че се отваря нова страница в отношенията между двете страни”,  каза Кристиан Вигенин – секретар на ПГ на “БСП за България” и бивш министър на външните работи, който беше част от българската делегация в Скопие.

“Това беше първата визита след ратифицирането на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Видяхме промяна в отношението и на политическите лидери, на политическата класа, и в отношението на хората. Страхът е изчезнал, хората искат да разширят сътрудничеството с България”, посочи Вигенин.

По думите му след подписването на договора стокообменът между България и Македония е нараснал с 10% и значително се е увеличил туристическият поток и в двете посоки.

“Това показва, че този договор има преки последици в реалния живот. Ако тенденцията се запази, можем да предвидим само положителни дни в нашите отношения оттук нататък, прогнозира депутатът от левицата”, изтъкна Вигенин./news359

София/България

Ключови думи:

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео