Бизнес
сряда, 19 септември 2018 г.
16-11-hakeri-232621-810x0

Младежите продължават да подценяват опасностите в мрежата

21.02.2018 12:25 0
   

Младежите често са изтъквани като най-технически грамотните. Оказва се обаче, че много от тях продължават да подценяват опасностите в мрежата. Например 52% от британците на възраст между 18 и 25 г. използват само една парола за почти всичко, показват данните на проучване на местното правителство.

Освен това 79% от всички отговорили (2261 души) на проучването казват, че са изпращали важни лични данни по чат приложения или имейл. Това включва банкови данни, копия на паспорти и други лични документи.

Разбира се, изпращането на такива данни понякога е неизбежно и е част от ежедневието. Основният проблем в случая е, че след това хората не трият тези имейли и съобщения. Така те остават в профила или имейл архива, което ги прави златно съкровище за хакерите. По този начин кражбата на самоличност може да стане много лесна, предупреждава Мик Додж, експерт по киберсигурност на лондонската полиция.

Използването на една и съща парола за множество онлайн услуги и профили е сериозен риск за личната сигурност. Когато хакерите разберат паролата за една услуга, те винаги я пробват и на други места, където потребителят има профил. Така използването на една парола обезсилва останалите защити, които дадена компания въвежда./news359

Ню Йорк/САЩ

Ключови думи: , ,

Още по темата:
Рекламирай тук
Коментари по темата
Петър: Оправия няма да има, филмът го гледаме от 1989 г.

Петрова: Г-н Ананниев е доказан професионалист. Със сигурност промени ще има към по добро, да не забравяме, че министър Владо Горанов ...

Ilian: Мисля, че това е правилния избор. Крайно време беше тази позиция да се поеме от човек, който професионалист е спец ...

новини от обществото изпратете вашата новина тук
news359
Затвори

Прочетох и съм съгласен с Общите условия


Затвори

Забравена парола? Натиснете тук за да използвате потребителското си име и парола за Facebook
за да влезете в системата на news359.bg
Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори

Всички полета са задължителни! Информацията, която предоставяте тук, не е публична и няма да бъде разкривана на трети лица.

Затвори
  Прикачи снимки     Прикачи видео